Zdravé bezlepkové vafle – jednoduchý recept

Dnes nás čekají Zdravé bezlepkové vafle a velmi jednoduchý recept na ně!

Jsou zdravé, rychle hotové a nebezpečně dobré. 🙂

Vafle jsou naší nejoblíbenější volbou společně s tapiokovými palačinkami na víkendovou snídani.

Můžete si je dochutit a doladit dle svých chutí a preferencí a já věřím, že si je zamilujete.

Popis receptu

Tyto vafle jsou velmi dobře stravitelné a plné živin.

Základem těsta je zralý banán, vejce, mléko a pohanková mouka.

Recept je bezlepkový a lze si ho doupravit dle svých stravovacích návyků či potravinových alergií.

Klasické kravské mléko stačí zaměnit za rostlinné či ořechové. (tip: recept na výrobu ořechového mléka snadno z pohodlí domova zde)

Vajíčko stačí zaměnit za 2 lžíce namočeného lněného semínka.

Sladidlo lze úplně vynechat.

Co budeme na zdravé vafle potřebovat?

Postup receptu

  • Ve středně velké míse si rozmačkáme vidličkou na kaši banán a přidáme k němu celé vejce
  • pomocí metličky mícháme v tekutou směs 
  • dále přimícháváme sirup / med, kokosový olej / Ghí a pořádně vymícháme
  • nakonec přilijeme mléko a opět zamícháme
  • ve druhé míse si promícháme kvůli kypřícím vlastnostem sypké suroviny
  • tj. mouku, kypřící prášek, himalájskou sůl a skořici
  • obě směsi spojíme a mícháme v těsto
  • předehřátý vaflovač si pomažeme kapkou kokosového oleje nebo Ghí a doprostřed každého plátu nalijeme těsto
  • každý vaflovač může péct trochu jinak, doporučuji po 3 minutách zkontrolovat
  • my používáme a jsme spokojeni s tímto vaflovačem a vafle jsou tak akorát většinou za 4 minutky

Závěrečné hodnocení receptu – zdravé bezlepkové vafle

Vafle já i moje dcera naprosto zbožňujeme.

Slaná snídaně, zejména o víkendu u nás prostě nemá šanci. 🙂

Nejraději je máme s jogurtem a teď v letních měsících vždy volíme sezónní ovoce (borůvky, ostružiny, jahody, maliny…)

V podzimním a zimním období milujeme s pečenými jablíčky a skořicí.

U dcery není žádný problém mít je i bez ničeho na svačinku do krabičky ven.

A jak pohanková mouka chutná?

Pohanková mouka je velmi chutná a pečení vždy příjemně ozvláštní.

Má příjemnou oříškovou chuť a je bezlepková, tudíž nám tolik nezatěžuje trávící ústrojí.

Vafle určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnaly. My pevně věříme že budou moc!

Přejeme vám dobrou chuť a zase se s něčím dobrým ozveme! 🙂

zdravé bezlepkové vafle

zdravé bezlepkové vafle

bezlepkové vafle

Pokud se vám líbil dnešní recept na zdravé bezlepkové vafle, tak koukněte na další oblíbené zde

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek