Recept: Banana bread / Banánový chlebíček

Dneska jsem pro vás konečně sepsala svůj oblíbený recept na Banana bread / Banánový chlebíček. Banánových chlebíků jsem ve svém životě napekla nespočet, ale tenhle je pro mě a moje okolí rozhodně vždy tím nejoblíbenějším a nikdy nezklame.

Banánový chlebíček by měl být vždy vláčný, nevysušený a hlavně z těch správných banánů. Ideálními se stávají ty zralé až přezrálé, kropenaté, načernalé a i ty, se kterými si už prostě nevíte rady a bojíte se o jejich budoucnost 🙂

Tenhle chlebík je skvělý ke kávě, čaji a u nás tedy vždy zaboduje nejen u našeho dítěte na hřišti v krabičce 🙂

Recept je troufám si říct opravdu velmi jednoduchý a zvládne ho vážně každý!

Suroviny na Banana Bread / Banánový chlebíček

Postup a recept na Banana bread / Banánový chlebíček

  • Troubu si předehřejeme na 180 °C
  • Poté si rozmačkáme v míse 3 banány na kaši, ten čtvrtý banán si necháme na konečné zdobení
  • K rozmačkaným banánům přidáme vejce a metličkou pořádně spojíme v hmotu
  • Do vzniklé hmoty přilijeme ghí v tekutém stavu a opět pořádně promícháme
  • Do druhé mísy si prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, koření, karob, jedlou sodu a vše důkladně promícháme
  • Suché suroviny smícháme s tekutou směsí a vše velmi precizně promícháme s pokrájeným sušeným ovocem, ořechy nebo třeba vysokoprocentní čokoládou
  • Těsto nalijeme do formy na chlebíček, kterou máme vymazanou ghí
  • Na závěr rozkrojíme poslední banán napůl a vmáčkneme mírně do těsta
  • Chlebíček pečeme cca 45-50 minut, určitě kontrolujte po 45 minutách špejlí
  • Poté necháme chlebíček vychladnout a s chutí se pustíme do něj

Banánový chlebíček je zkrátka v naší rodině velká láska a já pevně věřím že tomu tak bude i u vás.

Takže dobrou chuť a já se zase s něčím dobrým ozvu 🙂 … do té doby mrkněte na další recepty 🙂

 

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek