Recept: Výroba ořechového mléka + recenze: sáček na výrobu ořechového nebo rostlinného mléka Casa Organica

Pojďme se společně podívat na to, jak si lze doma připravit velice jednoduše ořechové mléko, dnes konkrétně z kešu ořechů. Pokud máte v oblibě mandlové, kokosové, kešu, nebo jakékoliv jiné ořechové či rostlinné mléko, tak jste tu na dnešní článek správně.

Ořechových mlék je na trhu spousta, napadá mě ale hned několik výhod vlastní výroby:

  1. CENA – Většina kupovaných mlék má opravdu vysokou cenu (i 80 kč a více za litr) a věřte nebo ne, tak doma si ho vyrobíte úplně v pohodě za polovinu nebo třetinu.
  2. KVALITA – Kupovaná mléka vzhledem k tomu, aby vydržela v krabicích s obří expirační dobou, tak musí většinou obsahovat přidané látky, jako jsou cukry, emulgátory, stabilizátory a další.
  3. CHUŤ – Nikdy nevíte jak a kde jsou mléka skladována, doma v ledničce máte jistotu, že máte vždy čerstvé mléko.
  4. DRŤ – Z vyrobeného mléka Vám doma zbyde drť z daných ořechů, která se dá výborně použít do pečení, jogurtů atd.
  5. BEZ ODPADU – Ikdyž spousta prodejců nabízí recyklovatelné obaly, tak v tomhle případě zkrátka odpadá spotřeba krabic atd.

Mně osobně nejvíce chutná mandlové, kokosové a kešu mléko, výborně se hodí do kaší, pečení, nebo v tomhle pochmurnějším období k výrobě milovaného Golden Milk, na které určitě brzy sepíšu recept.

Spoustu lidí přechází z kravského mléka na ořechová a rostlinná z různých důvodů, ať je to z důvodu vegetariánství, veganství, alergie na laktózu nebo prostě jen kvůli chuti.

Benefity, které mají ořechy asi nemusím vypisovat, nicméně za mě je nejdůležitější vybrat ty správné a kvalitní a umět je uchovávat a následně zpracovávat. Ten největší a za mě nejspolehlivější výběr ořechů naleznete zde.

Tak jdeme na to!


Co budeme na výrobu ořechového mléka potřebovat:

A TO JE VŠE, VÁŽNĚ!


Postup při výrobě ořechového mléka

  • Jako první je třeba aktivovat ořechy tím, že je na několik hodin namočíme do vody se špetkou himalájské soli.
    Poznámka k aktivaci ořechů: Ořechy vždy chutnají o moc lépe a živiny v nich obsažené tělo snáze a lépe absorbuje. Každý druh ořechů a semen se liší svými vlastnostmi. Zatímco mandle bychom měli namáčet déle (cca 8-12 hodin), kešu tak dlouhou aktivaci nepotřebují, stačí jim 3-6 hodin.
  • Po aktivaci ořechy propláchneme čistou vodou, vložíme do mixéru a zalijeme 3-4 hrnky vody, podle toho, jak výrazné mléko chcete mít.
  • Můžete určitě přidat dle libosti pár datlí, skořici, vanilkový lusk, či jiné Vámi oblíbené koření. 
  • Potom už jen mixujeme cca 2 minuty v mixéru.
  • Přelijeme do sáčku a necháme vykapat.
  • Vyždímáme a je hotovo.

Mléko vydrží v lednici 4 dny úplně v pohodě.

Zbylou drť z ořechů doporučuji využít například do jogurtů, smoothie, těsta na pečení, nebo sušenek. Vše máme vyzkoušené a je to pecka.

Recenze: Sáček na výrobu ořechového nebo rostlinného mléka Casa Organica

  • Sáček je z jemného bavlněného plátna v BIO kvalitě.
  • Perfektní pomocník na výrobu rostlinných mlék z ořechů, semen, obilovin, nebo  luštěnin.
  • Můžete ho ale také rozhodně použít na výrobu domácích sýrů nebo zeleninových šťáv, jak je libo.
  • Cena je velmi příznivá, takže se jedná opravdu o hodně muziky za málo peněz.
  • Po použití se jednoduše vypere a jede se dál. Lze prát na 40 ºC, bez aviváže.
  • jedná se o skvělý produkt oblíbeného česko-slovenského týmu Tierra Verde.
  • koupit můžete zde nebo zde

Závěrečné hodnocení – Sáček Casa Organica

CENA
– Za pár korun udělá spousty opakovatelného užitku.

ŠIROKÉ VYUŽITÍ
– Sáček lze použít na výrobu mlék, sýrů, štáv atd.

VÝROBCE
– Výrobek pochází z našich krajin.

 

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek