Recenze: Pampelišková káva, pampeliškový čaj a osobní zkušenosti

Moc mě těší, že vás dnes mohu přivítat u Recenze: Pampelišková káva, pampeliškový čaj a moje osobní zkušenosti.

Co je to pampelišková káva?

Jak chutná pampelišková káva?

Jaké jsou její účinky a pro koho je její konzumace vhodná?

Na toto vše se spolu jdeme podívat právě teď!

Pampelišková káva obecně

Pokud máte v oblibě kávu, či šálek dobrého čaje, tak tohle musíte také zkusit!

Narozdíl od kávy tento nápoj ale neobsahuje kofein a zároveň je plný pozitivních účinků pro náš organismus.

Pampeliška (neboli Smetanka lékařská) je přírodním antioxidantem, podporuje normální funkci močové soustavy, přispívá ke správnému trávení a podporuje optimální funkci žaludku a jater.

Pampelišková káva je po staletí využívaná v tradiční čínské medicíně.

Tento lahodný nápoj si můžete dopřát nejenom ráno a během dne, ale také večer.

Pro koho je pampelišková káva vhodná?

Pampeliškovou kávou můžete poměrně rychle zcela, nebo třeba zčásti, nahradit svou oblíbenou klasickou kávu s kofeinem.

Je velmi vyhledávaným nápojem především pro své zdravotní benefity.

Poměrně často si jí oblíbí i těhotné či kojící maminky!

Kořen z pampelišky nejen že podporuje trávení, ale je velmi vyhledávaný i v období redukce tělesné hmotnosti a působí jako prebiotikum.

O produktu Dandelion Root exkluzivně vyrobeno pro Puravia

Pampelišková káva z kořenů rostlin pampelišky je vhodnou náhražkou kávy s lahodnou chutí.

Z chemického hlediska jde doslova o koktejl blahodárných a účinných látek.

V pampelišce se ukrývají třísloviny, fytosteroly, inulin, sliz, aminokyseliny, soli sodíku, draslíku, manganu, síry, kyselina křemičitá a fosfor.

Obsahuje i hořčiny – taraxin, taraxasterin a laktupikrin.

Tento produkt od české značky Puravia je zcela bez obsahu cukru a jiných sladidel.

Jedná se o přirozeně bezlepkový výrobek ze sušených pampeliškových kořenů.

Kvalita a zdravotní nezávadnost doložena certifikací Státního zdravotního ústavu (SZÚ) v Praze.

Recenze: Pampelišková káva

Žaneta Kremsa, FNLP

Pampeliškovou kávu jsem si velmi oblíbila a úspěšně na ni konvertovala několik mých přátel a klientů. Je skvělým zdrojem antioxidantů, mimo jiné podporuje játra a trávení. Přestože se její chuť liší od klasické kávy, najde si své příznivce. Výborně chutná v kombinaci s mandlovým mlékem. Určitě vyzkoušejte!

Příprava Pampeliškové kávy a pampeliškového čaje

Příprava pampeliškové kávy i čaje není nijak zvlášť náročná.

Pampeliškovou kávu si můžete připravit od samotného pomletí šetrně praženého kořene.

Nebo si ho jednoduše můžete zakoupit už jemně namletý.

Preferujete-li spíše čaj před kávou, postačí vám sušený kořen pampelišky.

Jednu polévkovou lžíci pomletého kořene, spaříte 250 ml horkou vodou, necháte louhovat několik minut a poté scedíte.

„Pampeliškový lógr“ se totiž drží nahoře, a proto je třeba nápoj ještě přecedit.

Pampeliškovou kávu si ale lze připravit úplně stejně, jako kávu klasickou.

To znamená, že můžete použít stejný oblíbený mlýnek na kávu, nebo třeba i Moka konvičku.

V případě čaje, stačí vylouhovat několik minut samotný kořen.

Výtečně chutná s čerstvým mandlovým mlékem, špetkou kurkumy a skořicí. (jednoduchý recept na výrobu domácího mandlového mléka)

Pampelišková káva a moje osobní zkušenosti

O pampeliškové kávě jsem se dozvěděla v době těhotenství, ale nijak jsem se k ní delší dobu neměla 🙂

Brzy se ke mně ale šetrně pražený kořen pampelišky dostal a já vyzkoušela první šálek.

Asi mě v tu chvíli nenapadlo, že bych si tenhle nápoj jednou užívala jako šálek oblíbené kávy.

Kávu si stále sem tam moc ráda dám, ale tu pampeliškovou jsem si doslova zamilovala a každý den se na své dva šálky vysloveně těším.

Obzvlášť lahodná je s domácím mandlovým mlékem a špetkou skořice nebo kurkumy.

To už bývá takový můj večerní rituál po uspání dětí a je to vážně lahůdka.

Chuť je sice dost jiná od kávy klasické, ale upřímně si mě doslova omotala a nemůžu se jí nabažit.

Navíc jí můžete popíjet v jakoukoliv hodinu, včetně večera a bude se vám i přesto dobře usínat 🙂

Pro mě velký plus, že je vhodná i pro těhotné a kojící maminky.

Shrnutí recenze: Pampelišková káva, pampeliškový čaj Puravia

  • jedná se o šetrně pražený kořen k přípravě pampeliškové kávy
  • sušený kořen pampelišky se využívá k přípravě lahodného čaje
  • je velmi vyhledávaným nápojem především pro své zdravotní benefity
  • podporuje trávení, ale je velmi vyhledávaná i v období redukce tělesné hmotnosti a působí jako prebiotikum
  • je to vhodný nápoj i pro těhotné a kojící maminky

Závěrečné hodnocení Recenze: Pampelišková káva, pampeliškový čaj a osobní zkušenosti

KVALITA
– produkt vysoké kvality, zcela bez obsahu cukru a jiných sladidel

ZDRAVOTNÍ BENEFITY
– nápoj z kořene pampelišky má velmi blahodárný účinek na naše zdraví

ČESKÁ ZNAČKA
– Puravia Labs je vysoce kvalitní lokální značka

VELIKOST BALENÍ
– při naší spotřebě by se vyplatilo i větší balení 🙂

Recenze: Pampelišková káva

Recenze: Pampelišková káva

.

.

.

.

.

Pokud se vám líbila dnešní Recenze: Pampelišková káva, pampeliškový čaj a moje osobní zkušenosti, tak si nenechte ujít další

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek