Recept: Tapiokové palačinky

Jednoduchý recept na zdravější a výživově hodnotnější Tapiokové palačinky je tu! Palačinky a wafle jsou naší jasnou volbou při výběru víkendové snídaně. Pokud i vy nejste příznivci bílé, vysoce průmyslově zpracované mouky, jste tu dnes u nás správně.

V těchto palačinkách nenajdete tedy bílou mouku, která je zbavena veškerých živin a tím pádem i jakékoliv energie. Dále do nich nepoužíváme klasické kravské mléko, ale skvěle chutné mléko kokosové.

Věřte, že tyto jednoduché palačinky si vás získají, pohladí chuťové pohárky a zasytí. Stejně jako „klasické“ palačinky, tak i tyto si můžete vychutnat na sladko, nebo na slano.

Co je tapioková mouka?

Tapioková mouka se získává z kořene rostliny manioku, který také můžete znát pod názvy jako jsou cassava, yuca nebo tapioka.

Tato exotická mouka se pěstuje v tropických oblastech a je plně bezlepková.

Naše srdce si získala zejména kvůli bezvadným výživovým hodnotám a také pro své jedinečné vynikající vlastnosti při pečení.

V kuchyni má tedy opravdu široké využití a to od pečení, přes zahuštění omáček, až po přípravu všech možných slaných i sladkých pokrmů.

Výhody tapiokových palačinek

Výhod těchto palačinek je opravdu nespočet. Začněme třeba tím, že palačinky se nám VŽDY povedly, nikdy se nám nepřipálily a s těstem se vždy skvěle pracovalo.

Jako další výhodu počítám to, že palačinky lze využít i jako přílohu například k omáčkám. Toho docílíme tak, že palačinku zabalíme, nakrájíme a máme na světe super nudle, viz foto dole pod receptem.

No a v neposlední řadě opět opakuji, že jsou palačinky nutričně nabombené a výživné.

Co budeme potřebovat na tapiokové palačinky

Jak budeme postupovat

  • Nejprve si v misce smícháme kokosové mléko s tapiokovou moukou.
  • Pořádně metličkou rozmícháme.
  • Potom přidáme vejce, špetku soli a já občas ráda přidám i trošku nastrouhané kůry z citrónu.
  • Metličkou opět pečlivě mícháme a všechny ingredience spojíme.
  • A pak jednoduše na rozpálené pánvi smažíme.
  • Na každou stranu si stopneme minutku.
  • A JE HOTOVO! 🙂

Palačinky na závěr ochutíme a  dozdobíme dle vlastních preferencí a chutí. V našem případě vždy vedou domácí marmelády, ořechová másla, ořechy, med a samozřejmě hromada sezónního ovoce.

V mým vlastním případě je favorit ale i slaná varianta v podobě avokáda, rajčete a různých zeleninových směsí.

Tak a teď už jen přejeme dobrou chuť a ozvěte se nám, jak vám šmakovalo 🙂

Recept: Tapiokové palačinky

Tapiokové palačinky

Olivový olej ve spreji

Zdravé palačinky

Pokud se vám recept na tapiokové palačinky líbil, tak koukněte i na další zde:

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek